MENÜQR Grafikus kódolás minden eszközre

Forrás: http://www.qrstuff.com/qr_codes.html

Itt csinálhatsz magadnak QR kódot a saját adataidról
http://goqr.me/

Magyarul: http://qr-kod.hu/mi-az-a-qr-kod

A QR-kód (mobilkód) egy kétdimenziós vonalkód, melyet a japán Denso Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. Jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. A QR-kód (mobilkód) legnagyobb népszerűségnek Japánban örvend, de egyre jobban terjed Amerikában és már Európában is. A QR-kód (mobilkód) hibatűrő képessége és széles adatformátum támogatottsága miatt vált hamar népszerűvé, annyira, hogy 2000 júniusában ISO/IEC 18004 nemzetközi szabvánnyá vált, amelyet azóta többször kiegészítettek. A QR-kód nyílt szabvány, viszont a tulajdonosi jogokat a Denso Wave fenntartja magának, így a
QR-kód a Denso Wave hivatalosan regisztrált védjegye.

A QR-kód (mobilkód) felhasználása az iparban, logisztikában, termelésben kialakított adathordozóként, könnyű használata miatt egyre jobban terjed.
A QR-kód (mobilkód) rendkívül alkalmas adathordozóként való felhasználásra hirdetésekben, nyereményjátékokban és reklámokban.
Ezenkívül alkalmas egyéb marketing eszközként való felhasználásra, illetve internetes üzenethordozóként (webcím, üzenet, sms, névjegy, GPS koordináták stb.), amit ezen az oldalon kívánunk megismertetni veletek.
A Lufthansa nemrég vezetett be egy QR-kódos check-in rendszert, ahol az utas a telefonjára kapja a beszálláshoz szükséges QR-kódot, így nincs szükség nyomtatott beszállókártyára csak magára a telefonon lévő kódra, melyet beszállás előtt ellenőriznek.


A legtöbb új telefon már rendelkezik saját QR-kód (mobilkód) olvasó szoftverrel, amely nagyban megkönnyíti a QR-kódok beolvasását, mentését és különféle felhasználását.

http://www.qrcode.com/

 

Gépi fordítás:

A QR-kód ( "gyors reagálású" infografika) akár egy mobil telefonall is vonalkódként olvasható, hogy a már nagy Japánban örökre tört be Európába egy kicsit vissza, és ma már egyre tapadást az USA-ban.

A legegyszerűbb értelemben gondolom "print alapú hypertext link" - egyszerűen kell kódolni az URL-t a QR-kódot, majd pont egy mobiltelefon (vagy más kamera-kompatibilis mobil) rajta. Ha a készülék már QR Code dekódoló szoftver telepítve van, akkor indítsa el a böngészőt, és egyenesen az URL-t.

De még nincs vége - a QR Code is tartalmaz egy telefonszámot, egy szöveges üzenetet, V-kártya adatokat, vagy egyszerűen csak alfanumerikus szövegeket, és a pásztázó eszközök válaszolnak megnyitásával helyes alkalmazására kezelni a kódolt adatok megfelelő jóvoltából FNC1 Application azonosítók vannak ágyazva a kódolt adatokat.

A műszaki előírások kidolgozását egy QR-kód határozza meg az ISO 18004 szabványt, így ugyanazok a világ minden tájáról, és az egyetlen jelentős eltérések egy QR-kód egy másik (eltekintve az adatokat tartalmazza) a modulok száma tárolásához szükséges adatokat. A Version 1 QR kód egy 21x21 tömb adatelemek a tömb növekvő nagyságú 4 modul minden növekedése verziószáma. A legnagyobb szabványos QR-kód egy szimbólum, amely 40 verzió 177x177 modulok mérete és befogadóképessége 4296 karakter hosszúságú alfanumerikus adat (elméletileg), mint a 25 karakter a Version 1 QR-kód.

Bár még mindig sok a javítanivaló, a felbontás az átlagos mai fényképezőgép-képes hordozható eszközök olyan, hogy a méret a modulok adatok (pontok) egy QR-kód az 5-ös verzió vagy újabb (37x37) jelent igazi kockázata helytelen dekódolása a szimbólum a készüléken. Amikor létrehoz egy QR-kód szánt mobil telefonok és PDA a legjobb, ha ragaszkodik a 4-es verziója vagy annál alacsonyabb, és a QR Code szimbóluma, legalább 2 cm (0.85inches) között.

Hogy a dolgok egy kicsit erős, a QR Code is tartalmaz saját hibajavító adatok, kalibrációs belső orientáció és a saját igazítás markerek. Ily módon nem mindegy, hogy a QR-kód, vagy fejjel lefelé köré egy görbe felület, az üzenet továbbra is átvészelni.

Az Anatomy of a QR-kód

További információk

További információt a QR-kód, próbálja meg ezeken az oldalakon:

Szakirodalom a grafikus kódolásról: http://epa.oszk.hu/00800/00892/00032/pdf/5.pdf

Hírek

 • Sebességteszt

   

 • Honlapot mindenkinek
  2010-08-20 15:23:48

  A honlapok száma a világhálón naponta több tízezerrel növekszik. A cégek és intézmények ma már nem szívesen álnak szóba olyanokkal, akik nem tartanak fenn a világhálón (w.w.w.) honlapot (weblapot). Ez a modern marketing módszer ma már szinte a beazonosítás, és a vásárlás megbízható eszközévé vált.

  --------------------------------------

  Ha kigondolt egy jó honlap nevet
  itt ellenőrizheti, hogy szabad-e

  Domain név ellenőrzés:

  .hu

  --------------------------------------

 • Ajánlott SK. honlapok

   

  Hirdetések:


Szavazás

Lehet e egy óra alatt működő honlapot készíteni csak szövegszerkesztős ismeretekkel?
Igen, az ewk-val
Talán
Nem
Asztali nézet