MENÜ

 

4 Ingyenesgrafikai program

Kedvenc ingyenes grafikai programok. Az oldalon felsorolt grafikai programok profinak számítanak az Ingyenes és esetenként a platform független kategóriában. 

5 hasznos ingyenes grafikai programNe hasonlítsuk őket komoly pénzért megvásárolható, helyenként profi rajzoló programokhoz, mert ezeket általában egy közösség fejleszti, a legtöbb esetben ingyen. (Sok lelkes ember, azért fejleszti, hogy neked ne kelljen szoftvert lopnod)

Bár az ingyenes szoftverek minősége és biztonsága a legtöbb esetben még jobb is, mint a zár fejlesztői közegben készült szoftvereké, az összehasonlításoknak (PhotoShop és GIMP) nincs alapja és értelme sem. 

Természetesen Profi web-design stúdió aki megtudja fizetni az utóbbit nem fog Gimpet használni, viszont Te ha nyugodtan szeretnél aludni akkor igen :-)

Röviden érdemes energiát és időt belefektetni egy-egy ingyenes szoftver megtanulásába. 

Miért érdemes ingyenes szoftvert tanulni?

pl.: Ha megtanulod használni az InkScape nevű vektorgrafikus programok, nagy valószínűséggel el fogsz boldogulni a fizetős változatokkal is, mivel ezek teljesen egy logikára épülnek (menük, szerkesztési műveletek, támogatott export és import funkciók..).

Forrás: mya5, publikálva: 2009-03-04 

GNU Image Manipulation Program

 GIMP

GIMP Ingyenes, nyílt forráskódú, profi rajzoló program. Rengeteg hasznos bővítmény és leírás található hozzá. Bár a GIMP használata Photoshop után fapadosnak hathat, de ingyenes kategóriában a legjobb rajzoló program.
Működik több platformon is (Windows, Linux, MAC), több grafikai program alapját is képezi, parancssoros feldolgozásra is kapható.

 
 
 
Ingyenes fotó mainpuláló eszköz Windowsra

 

Paint Dot Net

Egy rendkívül gyors, Windowsra készült fotó manipuláló eszköz, rengeteg hasznos és érdekes effektussal. Képességei bővíthetők, saját fórummalés Plugin oldallal rendelkezik.

 
 
 
  
Ingyen vektor grafikus program

 

InkScape

Kedvenc ingyenes platform független vektorgrafikus programom az InkScape. Tényleg a nagy fizetős programok tudásával rendelkezik és rendkívül egyszerű használni. A funkciói jól átgondoltak, a menük pont ott vannak ahol amúgy is keresnénk. Nagyszerűen használhatjuk kiadvány szerkesztésre, vektoros kép, logo készítésre is. Saját formátumaként SVG-használ, de képes több formátumba exportálni (pdf,png,jpg..) és importálni.

 
 
 
3D animáció készészítő program

 

Blender

3D-s tartalom készítő (rajz és animáció készítő) ingyenes, platform független komoly képességekkel rendelkező rajzolóprogram.

 
 
 
 
 
 
 >#>#>#>#>#
 
 
50 ingyenes grafikai program, cikk

További hasznos ingyenes grafikai programok

ArtRage igazi művészi képeket festhetünk vele Windows és MAC platformon.
SweetHome 3D
Pencil rajzoló program
Képnézegető profi funkciókkal IrfanView
Picasa Profi képrendező szoftver, Internetes galéria lehetőséggel.

 

Ha van neked is kedvenc rajzoló programod írd meg!

Hírek

 • Sebességteszt

   

 • Honlapot mindenkinek
  2010-08-20 15:23:48

  A honlapok száma a világhálón naponta több tízezerrel növekszik. A cégek és intézmények ma már nem szívesen álnak szóba olyanokkal, akik nem tartanak fenn a világhálón (w.w.w.) honlapot (weblapot). Ez a modern marketing módszer ma már szinte a beazonosítás, és a vásárlás megbízható eszközévé vált.

  --------------------------------------

  Ha kigondolt egy jó honlap nevet
  itt ellenőrizheti, hogy szabad-e

  Domain név ellenőrzés:

  .hu

  --------------------------------------

 • Ajánlott SK. honlapok

   

  Hirdetések:


Szavazás

Lehet e egy óra alatt működő honlapot készíteni csak szövegszerkesztős ismeretekkel?
Igen, az ewk-val
Talán
Nem
Asztali nézet