MENÜ

Ajánlott böngésző

Google Chrome
Itt azonnal megjelenik

a fordítási opció (ha kell)!

 

Google adsense, adwords

Az AdSense a Google hirdetéskiszolgáló programja. A szolgáltatás lényege, hogy a weboldal-tulajdonosok regisztráció után engedélyezhetik (saját tulajdonú) weboldalukon szöveg, kép és videó formátumú hirdetések megjelenítését, amely Cost Per Click (CPC kattintásonként) vagy Cost Per Thousand (CPT megjelenéshez kötve) rendszerben bevételhez juttathatja őket, a Google anyacégen keresztül. A rendszer fontos tulajdonsága, hogy az oldalon megjelenő hirdetések összefüggésben állnak az oldal szöveges tartalmával, így a hirdető cégek nagyobb hatékonyságot érhetnek el célzott reklámjaikkal. Aki ezt az alkalmazást igénybe akarja venni , először is ismerje meg az AdSense programszabályzatot.

Az AdSense program több lehetőséget kínál a weblaptulajdonosoknak:

 1. Hirdetések megjelenítése

 2. Google kereső elhelyezése a weblapra

 3. Google termékek reklámozása

 4. Megjelenítők toborzása

 5. Hirdetők toborzása


A hirdetéseket a Google Adwords programon keresztül lehet létrehozni, bárki számára elérhető. Ilyen jellegű hirdetésekkel a Google kereső jobb oldalán található "szponzorált linkek" alatt találkozhat. A hirdető akkor fizet, ha hirdetésére ráklikkelnek. Ennek az összegnek egy bizonyos százalékát fizeti az Adsense azoknak a webtulajdonosoknak, akik hirdetéseket jelentetnek meg oldalaikon.

 

A legfontosabb ismereteket az AdSense alapok tartalmazzák


A Google elemzi a honlap tartalmát és releváns hirdetéseket jelenít meg minden egyes oldalon, amely tartalmazza a hirdetéshez szükséges JavaScriptet. Például, ha egy adott oldal mobiltelefonokról szól, akkor ezen az oldalon nagy valószínűséggel csengőhang, logó, mobilshop és egyéb mobiltelefonos hirdetések jelennek meg. Az AdSense a hasonló oldalak szűrésével lehetőséget ad a konkurens hirdetők kiszűrésére.
A honlapot az AdSense keretein belül keresővel is fel lehet ruházni. A keresések eredményeiben releváns szponzorált hivatkozásokat is fog mutatni a rendszer. Az ezekre való kattintás után szintén díjazásban részesülünk. Nemrégiben bevezetett új bővítmény, hogy a keresések találatait a saját oldalunkon is megjelentethetjük.
A Google Adsense 100 USD elért bevétel után teljesíti a kifizetést, csekken vagy bankszámlára. A csekket lehet kérni szabványosan vagy futárküldéssel. A futár átlagban 5 munkanap alatt kihozza a csekket amit utána a bankban tud beváltani a tulajdonos (ennek ára 21 USD). Ha szabványos kiküldést kér a fiók gazdája, akkor 4–6 hétbe is beletelhet, mire megérkezik a csekk.

A saját honlapba beépített kulcsszavak eredményességét a Google kulcsszó eszközzel tudod megnézni.
 

Hírek

 • Sebességteszt

   

 • Honlapot mindenkinek
  2010-08-20 15:23:48

  A honlapok száma a világhálón naponta több tízezerrel növekszik. A cégek és intézmények ma már nem szívesen álnak szóba olyanokkal, akik nem tartanak fenn a világhálón (w.w.w.) honlapot (weblapot). Ez a modern marketing módszer ma már szinte a beazonosítás, és a vásárlás megbízható eszközévé vált.

  --------------------------------------

  Ha kigondolt egy jó honlap nevet
  itt ellenőrizheti, hogy szabad-e

  Domain név ellenőrzés:

  .hu

  --------------------------------------

 • Ajánlott SK. honlapok

   

  Hirdetések:


Szavazás

Lehet e egy óra alatt működő honlapot készíteni csak szövegszerkesztős ismeretekkel?
Igen, az ewk-val
Talán
Nem
Asztali nézet