MENÜ

The GIMP v2.6.11 (magyar)

Animált gif készítése GIMP-ben

Eredeti súgó , lefordított (gépi) súgó

 

Készítsünk egy új képet! (File menü Új... almenü) Ha ez megvan, a beállításainktól függően valami ilyesmit kapunk.
Miután megszerkesztettük az első réteget, utána létre kell hoznunk egy újat. Ezt a Rétegek menü Új réteg almenüjével tehetjük meg. (Ezt a műveletet annyiszor kell megismételni, ahány réteget szeretnénk.)
Ha vissza szeretnénk térni egy másik rétegre, kattintsunk a Párbeszédablakok Rétegek almenüjére. A szem ikon ki/be kapcsolásával rejthetünk el/fedhetünk fel egy réteget. Mindíg a legfelső látható rétegen dolgozhatunk, így ha a legalsó rétegen szeretnénk dolgozni, a felette lévő összes réteget el kell rejtenünk!
Ha késznek érezzük a képünket, kattintsunk a Fájl menü Mentés almenüjére! Ekkor egy párbeszédablakot fogunk kapni. A Névhez kell a fájl pontos nevét beírni. (valami.gif) Nekünk gif kiterjesztésű fájl kell.
Ezután egy következő ablakban a program megkérdezi, hogy sima képként vagy animációként mentjük a képünket és hogy az indexelt legyen, vagy szürkeárnyalatos. Nekünk az elöbbire kell figyelnünk, hogy a Mentés animációként legyen kiválasztva.
Miután az Exportálás gombra kattintottunk, beállíthatjuk a lejátszási sebességet. Ezt alul tehetjük meg. (Ezredmásodpercben kell számolni, a képen 500 ms van beállítva, azaz fél másodperc.)
Ha az Ok-ra kattintunk, elkészül a képünk és máris megnézhetjük, mit alkottunk.

Hírek

 • Sebességteszt

   

 • Honlapot mindenkinek
  2010-08-20 15:23:48

  A honlapok száma a világhálón naponta több tízezerrel növekszik. A cégek és intézmények ma már nem szívesen álnak szóba olyanokkal, akik nem tartanak fenn a világhálón (w.w.w.) honlapot (weblapot). Ez a modern marketing módszer ma már szinte a beazonosítás, és a vásárlás megbízható eszközévé vált.

  --------------------------------------

  Ha kigondolt egy jó honlap nevet
  itt ellenőrizheti, hogy szabad-e

  Domain név ellenőrzés:

  .hu

  --------------------------------------

 • Ajánlott SK. honlapok

   

  Hirdetések:


Szavazás

Lehet e egy óra alatt működő honlapot készíteni csak szövegszerkesztős ismeretekkel?
Igen, az ewk-val
Talán
Nem
Asztali nézet