MENÜ

 

Folyamatábra

 

Valamely feladat megoldásának, jelenségek, tevékenységek egymás utáni mozzanatainak grafikus ábrázolási módja.

 

Lényege, hogy az adott jelenséget, folyamatot, műveletsort, ill. a feladat megoldásának egyes lépéseit önálló egységeknek tekintve, azokat egy-egy zárt geometriai alakzatban ábrázolja.

 

Az így kapott blokkokat a folyamat, jelenséglefutási irányának, ill. a feladat megoldásához vezető lépések egymásutánjának (a megoldás logikai menetének) megfelelően nyilakkal kötik össze.

 

A folyamatábra egyúttal blokkdiagram is, azonban a blokkdiagram fogalma általánosabb, amennyiben a dolgok, fogalmak stb. nem folyamatszerű viszonyainak ábrázolását is jelentheti blokksémában. (PI. egy gépi berendezés egységei közötti kapcsolatot ábrázolhatunk blokkdiagrammal, de mivel nem jelöl tényleges folyamatot, nem folyamatábra.)

 

A folyamatábra segítségével egyszerűen és szemléletesen leírhatunk pl. adatfeldolgozási folyamatokat, számítási algoritmusokat.

Ugyancsak folyamatábra segítségével tehető szemléletessé a számítógépre írt programok működése is.

 

A program-folyamatábra (blokkdiagram) egyes, lépései az egyes utasítások v. utasításcsoportok leírására használt legáltalánosabb jelölésformák.

 

 

Hírek

 • Sebességteszt

   

 • Honlapot mindenkinek
  2010-08-20 15:23:48

  A honlapok száma a világhálón naponta több tízezerrel növekszik. A cégek és intézmények ma már nem szívesen álnak szóba olyanokkal, akik nem tartanak fenn a világhálón (w.w.w.) honlapot (weblapot). Ez a modern marketing módszer ma már szinte a beazonosítás, és a vásárlás megbízható eszközévé vált.

  --------------------------------------

  Ha kigondolt egy jó honlap nevet
  itt ellenőrizheti, hogy szabad-e

  Domain név ellenőrzés:

  .hu

  --------------------------------------

 • Ajánlott SK. honlapok

   

  Hirdetések:


Szavazás

Lehet e egy óra alatt működő honlapot készíteni csak szövegszerkesztős ismeretekkel?
Igen, az ewk-val
Talán
Nem
Asztali nézet